Συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό "Cook 8" με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρουσιάσουν τρόπους δημιουργικής επανερμηνείας και υπέρβασης των συνήθων προσεγγίσεων. Σε συνεργασία με την Em Kei.

Σχέδια | Πινακίδα | Κείμενο


ΣΧΕΔΙΑ

 

 

ΠΙΝΑΚΙΔΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ

Taverna - The Food Workshop

Πρόκειται για μια πρόταση αναθεώρησης και προαγωγής της τοπικής γαστριμαργικής κουλτούρας και βιοποικιλότητας σε ένα βιώσιμο αρχιτεκτονικό περιβάλλον, μια πολύ- επιστημονική ολιστική προσέγγιση, που συνενώνει τη σύγχρονη αγροτική κουζίνα, τον βιώσιμο σχεδιασμό, τους μικροπαραγωγούς, τις οικολογικές καλλιέργειες και τις τοπικές κοινότητες.

Η «Ταβέρνα*-Το Εργαστήρι της Τροφής» είναι αύταρκες, εύκολο και φθηνό στην κατασκευή του, μπορεί να το διαχειρίζεται ένα άτομο ή μια τοπική κοινότητα, έχει ελάχιστο διαχειριστικό κόστος, μπορεί να έχει τη βάση του οπουδήποτε, στην ύπαιθρο ή στην πόλη. H κατασκευή περιλαμβάνει ένα θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούνται εποχιακά φρούτα, λαχανικά και χορταρικά, ένα καπνιστήριο κρέατος και ψαριών και ένα ξηραντήριο τυριών. Τα οργανικά απόβλητα ανακυκλώνονται με κομποστοποίηση.

Η πρόταση είναι εμπνευσμένη από την αρχέτυπη ιδέα του καταφυγίου. Ο χώρος είναι ανοιχτός, ώστε να αποκαλύπτει όλα τα στάδια της παρασκευής της τροφής, όπως μια οικιακή κουζίνα. Τα υλικά μπορούν να ποικίλλουν αναλόγως με το τι είναι διαθέσιμο σε μικρή απόσταση (δεμάτια σανού, σάκοι με άμμο/χώμα, ξύλο, πέτρα κ π.). Οι ντόπιοι κατασκευαστές και τεχνουργοί (αγγειοπλάστες, κατασκευαστές χαλιών και επίπλων) θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τις διάφορες πτυχές της πρότασης.

* Η λέξη ταβέρνα προέρχεται από την λατινική λέξη taberna, η αρχική σημασία της οποίας σήμαινε υπόστεγο, εργαστήρι, στάβλος ή καπηλειό.

Follow Us